large (1)

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik heb lastige borsten. Ik vind ze veel te groot en hoewel veel meiden er een moord voor willen doen, wil ik ze het liefst laten verkleinen. In normale kledingwinkels kan ik nooit slagen voor beha’s, terwijl vriendinnen er heel wat hebben voor bijvoorbeeld de h&m. Ik dacht altijd dat ik cup 85D had, maar in Duitsland ging een vrouw mij opmeten en ze kwam aan met maat 70G! Toen ze ging meten en 70 zei, dacht ik: ‘zo klein’ en toen ze G zei, schrok ik me dood. Dat kan niet, dat is veel te groot, ik heb geen mega tieten! Ik ging een 70G proberen en wat zat dat geweldig! Het voelde zo stevig, heel fijn. Ik kocht hem meteen! Hij was afgeprijsd naar 22 euro, want eerste koste hij 35.

Nu is mijn probleem dat ik die maat (bijna) niet kan vinden. G is een maat voor mega borsten, maar mijn omvang is klein. Ze verwachten dat mensen met G breed zijn en daarom beginnen ze bijna allemaal met 80G. Ik raad jullie wel aan om eens een grotere maat te proberen. Probeer eens drie cuppen groter en de maat 70 of 75! Mijn vriendin had ook opeens 3 cuppen groter. Ik zit nog steeds met dat probleem en ik vroeg me af waar ik beha’s kan kopen die wel mijn maat in overvloed hebben. Mijn keus is bizar klein! In de winkel in Duitsland had ik ook maar keuze uit 2. In Nederland ging ik maat 70F proberen en die paste ook wel redelijk. Ik heb nu dus twee beha’s die goed zitten.

Ik heb ook vaak last aan mijn borsten. Ik kan niet springen of rennen zonder pijn. En dan vallen ze uit mijn beha. Hopelijk krijg ik minder pijn door mijn nieuwe beha’s. Ik weet in ieder geval dat ik mijn oude beha’s weg ga doen. Hebben jullie tips?

15 Reacties op Beha probleem

 • Haha super herkenbaar, ik dacht altijd dat ik 80B had, ging ik in Maastricht naar zo’n winkel kwam ze aan met een 85D. Zit nu ook perfect maar heb dus altijd met te kleine bhs rond gelopen.. best wel balen. Dat uit je bh vallen komt gewoon omdat je te kleine bh draagt.. had ik namelijk ook last van en nu met de juiste maat heb ik nergens meer last van. (: Maar G is wel echt heel groot volgens mij, dan begrijp ik wel da tje ze wat kleiner zou willen. Ik heb nu ook 2 bhs die goed zitten en de rest heb ik maar meteen weg gegooid!

  • hey hey kirsten,

   Hoe bedoel je dat je van 80B naar 85D gaat , ik bedoel als je een bh past van
   80B en dit zit heel strak dan zit die toch niet goed ? dan weet je toch dat je
   groter moet. Of zie ik dit nou verkeerd in :O?

   lieefs,

   Janine

   • Hij zat prima vond ik altijd.. alleen ze vielen er wel altijd uit.. Het gaat open staan omdat ik ook het verkeerde model bh had! Dat stukje in het midden van de bh aan de voorkant was bij mij veel te klein, waardoor hij open gaat staan en de boel er gewoon uit valt haha! 😀 ik ben er nu achter dat ik een hele andere soort bh’s nodig heb 😀 dus t zat totaal niet strak maar de cup maat was gewoon te klein/verkeerd.

 • Wat lastig voor je! Hoop dat de pijn met je nieuwe beha’s wegblijft!

 • Ik ken het probleem, 70E is ook lastig. Probeer het op internet eens, dat is het makkelijkste!

  Xoxo

 • Maten verschillen bij ieder merk, heb je beha’s van Esprit? Die maten zijn bijvoorbeeld kleiner dan die van Womens Secret.

  Keep on bloggin’,
  Summer

 • Hoi ashleey!
  In Eindhoven is er een winkel genaamd nickys lingerie.. Daar kun je zeker slagen!

  Het zit op de kruisstraat

 • Altijd een hele worsteling voor beha’s shoppen. Niet zomaar een winkel in en uit, maar nee al dat passen en dan dat de maten anders uitvallen. Misschien online waar je dingen weer terug kunt sturen.

 • Wat naar is dat ook altijd om een beha te vinden in de juiste maat! Ik vraag me af of er veel vrouwen zijn met een grote of juist kleine maat die wel makkelijk slagen, want ik heb meestal 70B vanwege mijn smalle bouw, maar die zijn er vaak niet.

 • Hm, wat lastig dat je maat zo moeilijk te vinden is.. Kun je het online ook niet vinden?

 • Ik heb ooit eens meegedaan met een winactie waarvoor je je voor een aantal nieuwsbrieven moest inschrijven en één daarvan verkocht lingerie in hele grote cupmaten! Ik heb hem voor je opgezocht en de webshop is ellure.nl waar ze zelfs t/m cup I gaan! Je betaalt wel de hoofdprijs voor een beha, maar dan gaan je rugklachten ook over, en dat is eigenlijk onbetaalbaar. Of je vraagt hem bijvoorbeeld voor je verjaardag 😉 ik ben vorig jaar ook van 80C naar 75D gegaan, en begin nu weer rugklachten te krijgen dus laat die hap maar weer eens opmeten binnenkort 😉 succes met de behajacht meis!

 • Als ik het zo zie is het best moeilijk. Ik heb niet echt veel problemen met BH, ik heb me laten meten en het was bijna hetzelfde als wat ik daarvoor droeg. Ik hoop dat ze wel 70G gaan maken.

 • Ik vergeet ook altijd mijn maat… Misschien toch goed idee om eens heen te gaan idd!

 • SandraBra is een goeie lingeriewinkel voor grote borsten. Beha’s van 60E tot ongeveer 85J. Zag er zelfs een paar hangen in een 60HH, dus eindelijk ook goed passende beha’s voor meiden/vrouwen met een grote cupmaat, maar een smalle omvang! Helaas zijn ze wel wat prijzig, in de uitverkoop zijn ze zo rond de 30 euro en de nieuwe collectie kan oplopen tot zo’n 70 a 80 euro(maar dan heb je ook wat). Hij zit op Vredenburg Utrecht.

 • Ik heb ook een hekel aan BH shoppen.. maat verschilt soms bij winkels. Ik heb zelf 80DD dénk ik, maar moet binnenkort eens laten meten, ik weet zoiets graag zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


twee × = vier

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin