IMG_5800

Ik houd van muziek luisteren en dat doe ik eigenlijk bijna de hele dag door. Ik kan niet overal het geluid hard zetten, want anders hebben anderen er last van. Ik gebruikte altijd mijn Apple oortjes en die vielen goed in de smaak. Beter dan dit, dat kon niet. Een hoofdtelefoon gebruikte ik eigenlijk nooit, want dat leek mij super irritant en je voelt hem zitten. Ik mocht een hoofdtelefoon testen van Sennheiser en lees verder wat ik ervan vond.

Zoals ik al zei, is het een hoofdtelefoon van Sennheiser en het is de HD 229 Black. Ik mocht uit een aantal varianten kiezen en ik heb deze gekozen omdat de kleur mij erg aansprak. Hij is een tikkeltje stoer en niet al te opvallend. De verpakking vond ik erg stevig, want ik kreeg hem gewoon niet fatsoenlijk open. Dat kan je zien als een pluspunt, maar ook als een minpunt.

IMG_5804

Aan de bovenkant zit een wat zachtere dikkere stof, een soort kussentje, waardoor hij niet vervelend aanvoelt op je hoofdhuid. Bij de wat goedkopere hoofdtelefoons mis ik dat. Zo voel je veel minder dat hij op je hoofd zit. Ook de oren bevatten een ‘kussentje’ en daardoor krijg je geen last van je oren. Het drukt goed, maar wel zacht. Uiteraard kan je hem ook verstellen en aangezien ik een klein hoofd heb, kan ik hem precies op mijn hoofdlengte stellen.

Ik was al aardig tevreden met mijn Apple oortjes, maar toen ik deze hoofdtelefoon opzette, was ik verrast. Wat hoor je een fijn geluid en een super bas! Normaal ben ik niet zo weg van harde muziek met een harde bas erin, maar met de hoofdtelefoon klinkt het super. Ik zet mijn muziek altijd op het hardst, maar bij sommige liedjes kon dat gewoon niet, want anders was het te hard voor mij. Je hoort amper het geluid om je heen en dat was super. Natuurlijk niet overal even veilig, want je moet bijvoorbeeld niet gaan fietsen met zo’n hoofdtelefoon, want anders hoor je het verkeer niet. Maar in de bus had ik echt even een moment voor mezelf. Dat klinkt misschien heel raar, maar ik was echt even alleen met mijn muziek en verder niets of niemand.

IMG_5821

Excuses voor mijn pluizige haren, maar zo ziet het eruit als ik hem op heb. Het was best lastig om foto’s te maken, omdat hij niet echt goed ergens op kan staan. Ik kreeg veel complimenten over de hoofdtelefoon. Toen een paar vriendinnen bij mij kwamen, heb ik gevraagd naar hun oordeel. Ze vonden hem allemaal erg mooi en ze waren onder de indruk van het geluid. De buitenwereld sloot af en ze waren alleen met de muziek. Wat ook erg fijn is aan deze hoofdtelefoon is dat anderen om je heen je ook gewoon helemaal niet horen. Geen last meer van mensen die vragen of je je muziek wat zachter wil doen!

IMG_5801

Ik ben dus erg onder de indruk van deze hoofdtelefoon en helaas mocht ik hem twee weken lenen en is die nu weer bij de eigenaar. Nu moet ik maar weer mijn Apple oortjes gebruiken. Ik heb erg veel van de hoofdtelefoon genoten en nu overweeg ik of ik hem zelf ga kopen. Hij kost rond de 80 euro en dat is misschien wat prijzig, maar het geluid is geweldig. Je kunt eventueel ook op site’s kijken waar hij goedkoper te verkrijgen is. Ik raad hem iedereen aan! Waarmee luisteren jullie jullie muziek?

14 Reacties op Favorite: Sennheiser HD 229 Black

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


× vier = twintig

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin