large (1)

Ik heb nooit echt begrepen waarom meisjes make-up dragen. Het is gewoon van… Je smeert allerlei chemische troep op je gezicht waardoor je – blijkbaar – mooier moet worden. Waarom dragen meisjes make-up? De een draagt het omdat ze denken dat het hen “lelijkheid” weghaalt, maar dat is meer een laag zelfvertrouwen, want iedereen vind hun toch wel mooi. De ander draagt het gewoon voor speciale gelegenheden. Die gebruiken het eens in de zoveel tijd.

Maar waarom dragen ze het? Is het zodat jongens hen mooier vinden? Ik vraag me echt af of jongens in het algemeen meisjes mooier vinden met make-up dan zonder. Het zou ook zo kunnen zijn dat het juist de jongens aantrekt die dat mooi vinden. Dat het alleen een bepaald type is dat make-up mooi vindt bij een meisje. Of is het omdat je daarmee uitstraalt dat je geld hebt om make-up te kopen? Mensen uit vroegere tijden deden dat ook.

Maar geloof me, sommige soorten make-up vind ik niet zo heel erg, zolang ze maar bij je passen. Eyeliner of mascara bijvoorbeeld, daarmee geef je een accent aan dingen die al mooi zijn waardoor ze beter opvallen, maar ik vind dat je met puur natuur echt kan zien of iemand mooi is. En omdat je er anders of raar uitziet, hoeft het niet te betekenen dat je ook daadwerkelijk lelijk bent. Ik zag eens een vrouw met een rot gezicht lopen met een vriend of man. Ik vond haar dus niet mooi, maar die man dus wel. Op ieder potje past een deksel, zei mijn stiefmoeder altijd.

Je hebt geen make-up nodig om mooi te zijn, want als je mooi bent van binnen, is dat ook aan de buitenkant te zien. En dat is wat meisjes echt mooi maakt. Je uitstraling is de beste make-up. Hoe denk jij erover? 

16 Reacties op Wat Jasper vindt van make-up

 • Interessant artikel. Heeft me aan het denken gezet. Ik heb er namelijk nooit aan gedacht dat je dan inderdaad ook de jongens aantrekt die juist van opgemaakte meiden houden. Zelf ben ik eigenlijk weinig mannen tegengekomen die er niet van houden. Ik bedoel, als ik met een opgemaakt gezicht naar buiten ga, merk ik dat ik véél meer aandacht krijg van mannelijk volk. Of beter gezegd: met make-up wel en zonder make-up echt niet. Ik had het hier laatst over met een vriendin. Ze zei: ‘ Ik denk niet dat dat zo is. Als je make-up op hebt ga je meer oogcontact maken en dan zie je ook dat ze naar je kijken. Maar als je geen make-up op hebt, voel je je minder mooi en ga je je hoofd afwenden en naar de grond kijken. Dus dan heb je nooit kunnen weten of mannen nu wel of niet naar je kijken.’ Daar had ze wel een punt. Toch voel ik me zekerder met make-up. Wel jammer van alle tijd die erin verloren gaat.

  • Ik vind het leuk dat ik je aan het denken heb gezet. Maar wat ik wilde zeggen was: Teveel make-up is nergens voor nodig, als je echt mooi bent, al helemaal van binnen, dan zien jongens dat echt. Een beetje make-up is prima, echt, maar ik ben niet in eerste instantie gevallen op Ashley door haar wonderlijke schoonheid :P, maar door haar grappen, haar vindingrijkheid, haar begrip, haar denkvermogen, haar liefde, haar trouwheid etc.
   Jongens kijken sowieso naar je, maar het is je uitstraling die uitmaakt.
   Je innerlijk, hoe je over jezelf denkt en hoe je bent, is de beste make-up, zoals ik al zei :)

 • Wat een leuk artikel en het is echt zo, heel veel mannen snappen het gewoon niet waarom vrouwen zoveel make-up dragen. Mijn vriend zegt dat hij mij mooier vindt zonder make-up.

  Heel lief!

 • Grappig dat hij dit geschreven heeft

 • Erg mooi artikel! Wat kan Jasper goed schrijven zeg! Ik begrijp wel dat jongens het zo zien, maar we krijgen vaak het beeld van jongens dat ze ons knapper vinden met make-up. Bijvoorbeeld door meer aandacht te krijgen etc. En het is gewoon niet meer weg te denken, make-up… Wel echt lief wat hij allemaal zegt, en eigenlijk heeft hij wel een beetje gelijk.

 • Eigenlijk is het helemaal waar wat je zegt! De meeste jongen en ook mannen vinden vrouwen zonder make-up interdaad vele malen mooier! Met make-up kun je wel mooie dingen oplichten zoals Jasper al zegt met eyeliner en mascara, maar zonder blijf je toch wel het mooiste!

 • Echt heel leuk om te lezen :)

 • Wow, wat een lief stukje, ook zijn comment vind ik echt superlief om te lezen! Ik denk dat we allemaal wel weten dat mensen van ons houden om wie we zijn en niet om hoe we eruit zien, maar ik voel me toch ook lekkerder in mijn vel met wat make-up op de snoet.. raar eigenlijk!

 • Nou Jasper heeft een goede instelling! Schoonheid aan de binnenkant is héél belangrijk en als jij lekker in je vel zit, dan zal je schijnen. Niemand heeft make-up nodig en ik vind ook niet dat het gebruikt zou moeten worden om je gezicht helemaal te verbouwen (ik weet dus ook niet wat ik van contouring and shapen moet vinden), maar het is wel leuk om bepaalde dingen in je gezicht te highlighten (zoals meer nadruk op de ogen of lippen) en het brengt wat kleur in je gezicht. Dat is voor mij een leuke manier om te spelen met kleur en creatief te zijn. Maar wanneer het voor je gevoel iets wordt dat je ‘nodig’ hebt, dan vind ik dat wel jammer want dat is niet zo! Maar het is wél leuk om te dragen ^_^

 • Wat een leuk artikel om te lezen! En interessant ook!

 • Wauw mooi geschreven Jasper! Ik vind make-up leuk en ik voel me zekerder. En dat zorgt ook voor een betere uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


drie + vier =

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin