tumblr_mgw3e0a8qv1riznk3o1_500_large

Ik wil mijn blog erg persoonlijk houden en daarom ga ik in dit artikel mijn angsten beschrijven. Iedereen heeft, denk ik, wel een angst of een fobie. Het is menselijk, maar of iedereen er open over is, betwijfel ik. Het is goed om er over te praten, zodat anderen je misschien kunnen helpen.

Ik zou maar gelijk met de deur in huis vallen. Mijn grootste angst is om verlaten te worden door de mensen waar ik van houd en die heel dichtbij mij staan. Angst dat ze opeens niets meer met mij te maken willen hebben of dat ze me kwetsen. Dat is al redelijk vaak gebeurd en daarom ben ik er bang voor. Niet zo zeer dat als iemand overlijd, maar als iemand twee maanden weggaat, ben ik bang dat diegene niet meer terugkomt. Ik kan over mijn angst heenkomen om mensen te vertrouwen en mijn angsten met hen te delen.

Ik ben bang voor herbelevingen. Angst voor flashbacks om het zo maar te noemen. Ieder jaar heb ik daar last van op dezelfde data als toen er erge dingen gebeurden vier jaar geleden. In februari zijn er een paar van die dagen. Dan krijg ik dezelfde gevoelens terug als vier jaar geleden en geloof mij, dat is ontzettend vervelend. Ik weet ook wel dat dat gewoon data’s zijn, maar op een één of andere manier blijf ik ieder jaar herbelevingen hebben. Ik moet leren om te beseffen dat het maar data’s zijn en verleden tijd is.

Als laatst ben ik bang om bang te worden en dat klinkt misschien erg raar. Ik ben bang om over te geven en ik word juist misselijk door die angst. Op het moment dat ik dit typ, voel ik me weer heel misselijk worden. Dit gevoel is zo vervelend en eng. Ik weet niet zo goed waar het vandaan komt, maar het zou wel een keertje weggaan. Dat hoop ik tenminste.

Dit zijn mijn drie grootste angsten en ik vond het best lastig om dit te typen. Ik vond het lastig, omdat ik mezelf confronteer met mijn angsten. Tuurlijk ben ik ook bang voor bijvoorbeeld spinnen, maar dat is meer een fobie denk ik. Waar zijn jullie bang voor?

11 Reacties op Mijn grootste angsten

 • Een super leuk artikel!
  Ben nu voor het eerst op je Site aan het kijken en ik vind het persoonlijk beter dan Vera Camilla. Maarja dat is mijn mening.

  Heb je een YouTube kanaal waar je filmpjes opzet??

  Je kan namelijk ontzettend goed bloggen ik hoop dat je deze blog je heel lang houdt want ok ben er fan van!

  Ik ben net zoals jou bang voor herbelevingen: en dat heb ik ook op bepaalde dagen in het jaar , het is ontzettend vervelend :(

  X

 • Je schrijft heel mooi en wat knap om je angsten zo te beschrijven en ze eigenlijk onder ogen te komen, daar is lef voor nodig!
  Mijn angsten zijn ook om verlaten te worden, alleen te zijn
  of depressief te zijn en er niet meer uit te komen.
  ook heb ik een erge angst dat ik mensen van wie ik veel houd verlies

  en spinnen en clowns haha maar dat is een ander soort angst :p

 • Leuk dat je je blog zo persoonlijk en open houdt! Het is erg inspirerend voor meiden die bijvoorbeeld met dezelfde angsten kampen.

  Ik lijd heel erg aan faalangst. Ik wéét van mezelf dat ik sommige dingen goed kan, maar als ik moet presenteren en vooral verantwoordelijkheden moet dragen, klap ik volledig dicht. Erg vervelend is dat! Er zijn mensen die veel vertrouwen in me hebben en me peptalks proberen te geven, maar om de een of andere reden werkt dat nóg meer averechts! (nog meer druk om aan de verwachtingen te voldoen)

  • Hoe ga je daar nu mee om? Probeer je er iets aan? Als mensen bij mij er moed in praten werkt dit ook averechts. Ik ga me er dan meer mee bezig houden, er op focussen en dan maak ik er een obsessie van die steeds groter wordt. Ik probeer daar nu uit te komen door er niet over te praten, er niet aan te denken en gewoon de dingen aan te gaan die ik eng vind.

   • Meestal als ik dingen heb die ik moeilijk vind, werkstukken enzo, dan ga ik helemaal van flippen omdat ik het per sé in een keer goed wil doen. En dan zeggen mensen: je maakt hele mooie werkstukken. Maar dat helpt niet echt. Toen zei Juf Gerda (mijn mentrix) een keer begin er gewoon aan En toen begon ik gewoon met schrijven, en toen maakte ik weer iets heel moois. Diep ademhalen en even rust nemen om alles op een rijtje te zetten helpt ook.

 • Echt heel mooi geschreven :)

 • Wat heb je dit prachtig geschreven :) wat bijzonder dat je zo eerlijk bent, dat maakt je blog ook herkenbaar voor lezeressen en gewoon ook inspirerend!

 • Leuk artikel! Ik ben heel erg bang voor brand, hier droom ik ook vaak over en clowns, daar kan ik echt niet tegen!

  X.

 • Echt dapper dat je je angsten zo open en bloot bekend maakt!

 • Knap Ashley! Super tof ook al die reacties die je krijgt. Ik hoop dat het je helpt om over je angsten te praten! Vooral zo doorgaan, het is echt super interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


vier × vijf =

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin