tumblr_inline_mhlyassXV01rqp7a8_large

Ik ben niet het standaard meisje en ik moet ook zeggen dat ik me niet altijd een meisje heb gevoeld. Maar wat maakt het onderscheid van wat voor meisjes is en wat voor jongens? Wij maken er altijd van dat jongens met auto’s spelen en meisjes met poppen, maar waarom doen wij dat? Ik was vroeger juist het meisje dat met bussen speelde en mijn poppen maar links liet liggen. Ik was heel trots op mijn bus en vond het geweldig om in een bus te zitten, maar maakte dat mij gelijk een jongensmeisje?

Als ik vroeger ging buitenspelen, klom ik graag in bomen en ging ik beestjes vangen, terwijl meisjes van mijn leeftijd buiten met de poppenwagen gingen lopen. Ik vond het geweldig om te klauteren en om tegen een bal aan te schoppen of om te graven in de grond. Bijzondere beestjes vinden en insecten vasthouden, vond ik super leuk en ik kreeg er kriebels van. Buiten lopen met een poppenwagen was echt niets voor mij.

Ik werd altijd als een lief meisje aangekleed door mijn moeder. Na die periode droeg ik het liefst stoere shirts en wijde mannen-shirts. Mensen keken mij raar aan, als ik zo’n shirt droeg. Jurkjes en hakken draag ik echt heel sporadisch. Ik ben de laatste tijd wel aan het veranderen qua kledingsmaak. Nu wil ik me wel graag als een echt meisje gaan kleden.

Het nadeel van een meisje zijn, is onze maandelijkse periode. Ik heb echt een hekel aan die periode, buikpijn, vaak naar de wc en misselijkheid. Wij meiden zijn erg onzeker en besteden veel tijd aan ons uiterlijk. Maar daar zijn wij meiden voor. Wij zijn geboren om ons op te tutten. Wij moeten van ons meisjes bestaan houden. Ik ben erg blij dat ik een meisje ben geworden en dat ik, als hetero, naar mannen mag kijken. Ik mag niet meer zeuren over het meisje zijn en ik mag gewoon ‘jongens’ dingen blijven doen.

Ik weet niet wat ik met dit artikel wilde bereiken, maar ik wilde het gewoon even kwijt. Mijn mannen-shirts zou ik nog steeds met liefde dragen, omdat ik me er goed in voel. Het maakt niets uit dat je soms een tikkeltje jongensachtig doet, want wat is nou precies het onderscheid? Wij dames kunnen ook gerust gamen en hakken dragen, toch? Wij hoeven ook geen gladde benen in de winter, tenminste ik laat mijn haren lekker staan. Hebben jullie ook dingen gedaan waardoor je je soms wat mannelijker voelt?

7 Reacties op MeisjeMeisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


acht × = acht

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin