IMG_1046

Wij dames houden van make-up, tenminste de meeste. Maar waarom dragen wij make-up? Voelen wij ons daar nou echt beter door? Als ik nu puur over mezelf praat, voel ik me wel wat meer op mijn gemak als ik make-up op heb. Maar waarom zou ik niet niet ‘naakt’ op straat durven te lopen? Ashley, dit gaat te ver. Ik wil in dit artikel mijn gezicht laten zien zonder make-up. Ik moet er wel bij vermelden, dat ik gisteren wel gewoon make-up naar stage ben geweest.

IMG_1042

Hoi naakt hoofd van Ashley. Ik zou nu echt honderd dingen over mijn gezicht kunnen zeggen die negatief zijn, maar er zijn ook mooie dingen aan mijn gezicht. Mijn mond is heel droog en mijn bovenlip is donkerder dan mijn onderlip. Mijn kin is overigens ook heel droog. Ik heb mega dikke wallen, mede doordat ik erg verdrietig ben, en mijn wenkbrauwen zijn niet gelijk. Verder vind ik mijn wangen dik en heb ik een groot voorhoofd. Ashley, nu is het wel genoeg. Mijn ogen zijn over het algemeen wel erg mooi en symmetrisch, maar omdat ik hiervoor net had gehuild, zijn ze ietwat scheef.

IMG_1044

Hoi oog van Ashley, mijn linkeroog om wel te verstaan. Je ziet nog een beetje oude resten make-up die ik er niet goed afkrijg. Je ziet veel kleine donshaartjes, maar dat heeft iedereen. Mijn wenkbrauwen moet ik nodig weer eens gaan epileren, maar daar heb ik de laatste tijd geen zin meer in. Mijn wimpers zijn van mezelf al erg dik en mooi en daar ben ik erg trots op. De foto is niet op de juiste hoek genomen, want nu zie je het niet perfect. Mijn wallen zijn ook erg dik, maar de reden had ik zojuist al genoemd.

IMG_1043

Dit is overigens mijn haar, maar dat konden jullie wel al zien. Ik houd van mijn haren en ik verschuil me er altijd achter. Ik draag het nooit (meer) in een staart, omdat ik mijn gezicht naakt niet mooi vind. Mijn prachtige krullen verleiden mensen en dat is belangrijk. Ik krijg zo vaak leuke reacties op mijn haren. Eigenlijk zou ik mijn haar weer in een staart moeten dragen, want door het te vermijden, kom ik niet verder.

Waarom ben ik zo onzeker over mijn gezicht? Mensen zeggen vaak dat ik een leuk en lief koppie heb, maar waarom vind ik dat niet over mezelf? Begrijp me niet verkeerd, ik vind mezelf niet lelijk of iets, maar ik voel me echt naakt zonder make-up. Herkennen jullie jezelf in mij?

7 Reacties op Naked face

 • Super mooi haar en ogen! Echt waar ik wil jouw haar :)

  En ja ik herken mezelf helemaal.
  Ik heb kastanjebruin haar , sommige mensen vinden het oranje’ dus word ik uitgescholden , dat maakt mij super onzeker :(

  X

 • Super tof artikel, leuk dat je het “aandurft”
  Erg eigenlijk dat we niet meer zonder make-up willen..

 • Ik ga best vaak de deur uit zonder make-up en zelfs ook nog met mijn haar in een staart. Dat voelt niet zo heel vrouwelijk maar ik voel me best op mijn gemak. Zonder make-up voel ik mij eerder schattig dan sexy maar over het algemeen nog steeds positief ook al heb ik wel af en toe last van puistjes of rode plekjes enzo. Misschien komt het omdat ik vaak sport en dan ook zonder enige vorm van make-up de deur uitga, tijdens het sporten ben ik mij niet bewust van mijn uiterlijk maar dat groeit ook met de jaren. Het is denk ik erger in je hoofd dan in het echt. Ik ga ook naar universiteit of werk met make-up op maar als ik even boodschappen moet doen, sporten ga of iets moet regelen in een winkel in de buurt of naar mijn zus ga of iets anders. Nee, meestal draag ik dan geen make-up. Ik denk dat als je jezelf zonder make-up kan waarderen (ook met puistjes, rode plekjes, wallen etc) dat het dan ook helemaal niet zo erg is? Ik kan best begrijpen als ik zonder make-up in de metro naast een mooi opgemaakt meisje sta dat je wel duidelijk het verschil ziet maar ik voel mij ook (meestal) lekker in mijn vel zonder make-up en met oneffenheden. Zit je lekker in je vel dan maakt het helemaal niet uit :-) Vind dat jij er mooi uitziet zonder make-up maar af en toe wel make-up (en bijvoorbeeld make-up naar school/werk/stage vind ik hartstikke normaal). Hoewel ik vaak make-uploos ben vind ik het juist supertof als iemand overdag ”uitpakt” volgens Nederlandse begrippen en mooie rode lippen heeft, winged eye-liner of een mooie ooglook. Dat vind ik nou prachtig ­čśÇ terwijl ik make-uploos ook heel schattig en puur vind staan, zelfs bij mijzelf soms haha, al zijn er ook dagen dat ik het verschrikkelijk vind (rode plekjes wallen etc) maar ik ga dan ook gewoon naar buiten. Het valt meestal mee en soms als je meer pukkels, wallen, oneffenheden hebt etc.. dat hoort er ook gewoon bij. Shit happens maar gewoon blijven lachen en dan maar even spiegel vermijden zodat je je fabulous voelt xD

 • Wat een mooi open artikel. Je zegt wel vaak dat je wat onzeker bent, maar het bloggen en filmen helpt daar dan toch ietwat bij (hoop ik). Zelf ga ik echt vaak gewoon zonder make-up op de deur uit. Wat er niet op zit, kan ook niet verkeerd gaan zitten =]

 • Heel mooi artikel!

  Je hebt een super leuke blog dus volg ik je nu ­čśÇ

  XXX

 • Ik herken mezelf wel een beetje erin, zonder make up lijkt mijn gezicht altijd leeg, heel raar maar ik ben erg bleek dus ik verlang wel naar wat kleur op mijn wangen.. haha! Ik denk dat iedereen wel onzeker is en make up is niet alleen leuk maar ook een iets waar jezelf wat zelfvertrouwen kan geven. :)

 • leuk artikel, en je kan inderdaad heel erg trots zijn op je haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


twee × twee =

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin