IMG_0208

Dit boek ligt al een tijdje in mijn kast en als ik mij ietwat somber voel, trek ik hem er weer uit. Dit boek heeft mij anders laten denken en mij positiever in het leven gezet.  Ik wil niet zeggen dat dit boek je gelukkig maakt, want je doet het helemaal zelf. Er is geen medicijn die je gelukkig maakt, maar juist jij bent het medicijn.

IMG_0216

“Heb jij wel eens een droom gehad, een geheim doel, een vurige wens? Maar wist je niet hoe je het voor elkaar moest krijgen? Dan is The Secret voor Jongeren iets voor jou. The Secret heeft al miljoenen mensen over de hele wereld laten zien hoe ze hun leven konden veranderen en dromen kunnen waarmaken. Dat kan jij ook!
The Secret geeft je de kracht om alles te zijn, te doen of te krijgen wat je wenst. En dan hebben we het over rijkdom, succes, geweldige vrienden, een betere conditie, meer zelfvertrouwen… alles wat je maar wilt. Het is geen sprookje.
Het enige wat je moet doen, is The Secret ontdekken”

IMG_0214

Zoals de achterkant zegt, moet je het geheim zelf ontdekken. Het is vooral een filosofisch boek en zoals je hierboven kunt zien, laten ze een voorbeeld zien. Wij denken altijd negatief: wil niet, wil geen, wil niet. Als we juist andersom denken en er iets positiefs van maken, dan is het leven een stukje leuker. Er staan veel voorbeelden in van bekende personen. Hoe zij iets hebben bereikt door positief te denken.

IMG_0210

Er staan ook kleine opdrachten in en ik moet bekennen dat ik ze niet allemaal heb uitgevoerd. Voornamelijk moet je lijstjes gaan maken, dat heb ik dan wel gedaan. Bij sommige opdrachten moet je een collage maken en daar heb ik geen zin in als ik in bed lig te lezen. Lijstjes maken over waar je blij van wordt, wat je wil bereiken, bijzondere personen tot je engste dromen.

IMG_0211

Er staan ook veel uitspraken in van bijzondere mensen, zoals Anne Frank, maar ook van psychologen en anderen. Bij zulke uitspraken moet ik altijd tien keer denken. Ik ben al een vrij optimistisch meisje, maar zulke uitspraken doen mij altijd goed. Ik vind het mooi om ze op te schrijven en om ze te bewaren en als je je dan even rot voelt, kan je ze er weer bij pakken.

Dit boek heeft mij erg geholpen, maar eigenlijk moet ik zeggen dat ik het zelf heb gedaan. Tuurlijk kan het lezen van een boek je niet gelukkig maken, maar een klein steuntje in je rug is het wel. Ik weet niet meer exact de prijs, maar ik geloof rond de 17 euro. Kennen jullie The Secret al?

9 Reacties op The Secret voor Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


twee × negen =

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin