IMG_6609

Ik hoorde heel veel goede verhalen over arganolie en eigenlijk had ik er nog helemaal geen ervaring mee. Best slecht, maar ik was dubbel enthousiast toen Jasper een mailtje van mij had beantwoord toen ik op vakantie was en ik deze arganolie thuis ontving. Aller eerst wil ik zeggen dat ik de verpakking heel mooi vind en het ziet er best luxe uit. Het is een donkerbruine/zwarte glazen flacon en het etiketje vind ik erg mooi afgewerkt en voornamelijk met dat plaatje. Er zat eerst een normale dop op en los komt er nog een spuit-applicator bij. Dat laatste heb ik op de flacon geplaatst.

De reden waarom ik nooit arganolie gebruikte, was omdat ik bang was dat het heel vettig zou zijn en vanwege de prijs. Oliën zijn meestal erg prijzig en als het niet werkt, vind ik dat zonde van mijn geld. Zoals jullie in mijn artikel konden lezen van gisteren heb ik erg last van droge benen. Ik had de verwachting dat ook de arganolie mijn droogheid zou verminderen. Ik heb de olie elke dag gebruikt en hierbij mijn oordeel. Het is van het merk Abgur.

IMG_6624

Hierboven zien jullie een lijstje met wat de producten van Abgur zijn. Ze zijn dermatologisch getest, geschikt voor alle huidtypes, niet getest op dieren, 100% naturel en op basis van biologische planten. Dat klinkt allemaal erg goed!

Het is een 100% koudgeperste cosmetische arganolie. De arganolie bevat vitamine E en het product is in strijd tegen huidveroudering. Door regelmatig gebruik van de olie wordt de huid elastischer en voelt het zijde zacht aan. Een ander unieke eigenschap van arganolie is dat deze snel in de huid trekt zodat de huid niet vet aanvoelt. De olie heeft een typische nootachtige geur die vrijwel direct verdwijnt. Arganolie is niet alleen goed voor de huid maar kan ook gebruikt worden voor het haar, bijvoorbeeld als een masker. Tevens zorgt de olie ook voor sterke en gezonde nagels! Ook werkt arganolie tegen acne, kloofjes, huidvlekken en geïrriteerde- of allergische huid. Ook is de arganolie parabenen vrij en bevat het geen chemische toevoegingen.

IMG_6618

Zoals ik al zei, had ik de olie elke dag gebruikt. Ik gebruikte het voor mijn haar, voor mijn nagels, voor mijn gezicht en voor mijn benen. De website Gezonder.nu gaf aan dat je een paar druppels in je gespleten haarpunten moet inwrijven en voor pluizend haar een paar druppels op je handen smeren en dat uitwrijven over het haar. Mijn haar werd er minder pluizig door, maar ik heb niet het idee dat het iets tegen gespleten haarpunten doet. Mijn nagels smeerde ik elke avond in met de arganolie en ik merkte gelijk dat mijn nagels wat steviger waren. Voor op mijn gezicht vond ik het iets minder fijn, omdat ik het toch nog iets te vettig vond. En de hoofdvraag… of het mijn benen heeft gevoed. JA!! Als ik ze elke avond insmeer met de arganolie heb ik de volgende dag geen last van droogheid, perfect!

Ik ben dus erg enthausiast over arganolie geworden en ik ga hem zeker gebruiken totdat hij op is. Het product is ongeveer 18 maanden houdbaar, maar voor die tijd is hij zeker op. Wat ook een leuk weetje is, is dat deze arganolie gekeurd is door ECOcert wat in houdt dat dit product 100% pure arganolie is! Hier is de arganolie te bestellen voor € 29,75. Dat is voor sommige van jullie best prijzig, maar je kan wel heel veel doen met dit product. Gezonder.nu verkoopt verder nog veel meer natuurlijke cosmetica. Het is zeker een kijkje waard! Gebruiken jullie arganolie en waarvoor?

11 Reacties op Verzorgende en hydraterende pure arganolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


acht + = vijftien

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin