1ja

Op 18 juli 2011 begon ik mijn YouTube kanaal AshleyBeautyVlogs en dat is al bijna twee jaar geleden. Ik maakte het account aan, omdat ik ook video’s wilde maken. Ik had geen hobby en toen ik het filmen een beetje doorhad, was ik verslaafd. Eerst maakte ik random video’s, maar nu meer gericht op beauty. Ik heb veel mee mogen maken op het gebied van YouTube en dat wil ik in dit artikel met jullie delen.

Mijn allereerste video plaatste ik op 18 juli 2011 en dat was een nagellak stash. Als ik nu naar mezelf kijk, vind ik mijn ontwikkeling zo eng. Ik was hier echt een super verlegen meisje die het dood eng vond om tegen een camera te praten. Nu voel ik me geheel op mijn gemak als ik de camera aan zet. Gezellig met jullie praten, bewerken en online zetten. Ik zou mezelf echt niet meer herkennen als hoe ik hier was. Nu ben ik ook veel vrijer en doe ik gek voor de camera.

In het begin schaamde ik me dood om mezelf op het internet te zetten. Ik was bang dat mensen uit mijn klas het zouden ontdekken of mensen van mijn school zelf. Ik had expres al gewacht totdat ik van mijn middelbare school ging, omdat ik daar zeker wist dat ik gepest zou worden. De mensen in mijn klas vinden het maar raar dat ik video’s maak, maar ze doen er niet gemeen over. Sommige meisjes zeggen dat ze het wel leuk vinden, maar daar geloof ik niet in, omdat ik het idee heb dat ze achter mijn rug om over mij praten. Het maakt mij echt niets meer uit.

Ik begon te filmen met een digitale fotocamera die ik eens voor mijn 15de verjaardag kreeg. De kwaliteit was niet slecht, maar het kon altijd beter. Ook bewerkte ik met Windows Movie Maker waardoor de video’s er heel simpel uit kwamen te zien. De kwaliteit van mijn video’s is duidelijk verbeterd. Ik film nu met een Canon 650d en ik bewerk met Sony Vegas Pro. Je ziet duidelijk verschil.

2ja

Ik geloofde erin dat als ik door zou blijven filmen ik veel meer kijkers zou krijgen. Na anderhalf jaar begonnen mijn kijkers enorm te stijgen en ben ik vanaf januari 600 abonnees rijker. Ik had eergisteren de 700 abonnees gehaald en ik ben ontzettend blij. Het voelt echt als iets wat ik heb bereikt in mijn leven. Ik heb wel meer dingen bereikt, maar hier ben ik echt HEEEEL trots op. Op naar de duizend. Daarin vind ik onze interactie ook zo leuk. Dat we soms brieven naar elkaar sturen etc.

Ik heb ook heel veel nieuwe mogen doen en ervaren. Ik heb bijvoorbeeld producten opgestuurd gekregen en ik ben uitgenodigd voor verschillende events, zoals Beauty and Suits. De YouTube gatherings vond ik ook erg leuk. Ik ben er in totaal zes keer heen geweest en dat was geweldig. De laatste keer wilden er zelfs mensen met mij op de foto en dat is zo bizar, maar leuk!

Ik heb ook aardig wat vrienden erbij gekregen en daar ben ik eigenlijk het blijst mee. Ik zou nooit alleen naar de Beautygloss party zijn  gegaan, maar ik ging met mensen van YouTube. Ik spreek soms met mensen af die ik ken via YouTube. Dat had ik echt nooit kunnen bedenken. YouTube mensen zijn zo leuk en ze begrijpen je ook zo snel. Natuurlijk heb ik hierdoor ook Jasper ontmoet en daar ben ik ook enorm blij mee.

Ik ben van mening dat YouTube mij vrijer heeft gemaakt en dat ik niet meer het verlegen meisje ben achter de camera. Ik geniet bij alles wat ik film en wat ik doe. Ik ben echt trots op mijn YouTube kanaal en ook op mijn vlogkanaal. Ik wil zeker nog heel lang door blijven gaan met filmen en jullie vermaken. Mochten jullie net een kanaal hebben gestart, geef niet op! De abonnees komen echt wel. Wat vinden jullie van mijn ontwikkeling?

9 Reacties op Mijn YouTube ontwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


vijf − een =

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin