IMG_7561

Ik heb het idee dat Rituals steeds populairder wordt in Nederland. Zelf koop ik er eigenlijk nooit wat, omdat het iets boven mijn budget zit en ik eigenlijk al voldoe aan mijn producten voor onder de douche etc. Tuurlijk kan het wel eens luxer, maar voor mezelf kopen doe ik het niet. In mijn kerstpakket kreeg ik dit setje van Rituals en ik was verrast. Ik had sowieso niet verwacht dat we een kerstpakketje zouden krijgen, dus ik was dubbel verrast. Een klasgenootje gaf mijn pakketje aan mij, omdat zij op kantoor was geweest en ik niet. Toen ik hem openmaakte, was het eerste waar ik aan dacht Marokko. Dat komt denk ik vanwege het woordje Hammam en omdat de geur mij deed denken aan een sauna. De verpakking zegt eigenlijk al genoeg ‘ancient steam bath ritual’, een oud stoombad ritual. Het klonk veel belovend, dus ik wilde het gelijk proberen.

Het pakketje bevat drie producten van 30 ml. Van links naar rechts: zuiverende douchemodder, ultraverzorgende, luchtige body crème en een ultrahydraterende douchepasta. Drie producten die ieder veel beloven. Om eerlijk te zeggen had ik nog geen ervaring met douchepasta’s en douchemodders, dus dit werd de eerste keer en ik vond het stiekem wel een beetje spannend. Ik ga alle drie de producten los beschrijven, maar ik heb ze niet op goede volgorde op de foto, oeps.

IMG_7564

Je begint je doucheritueel met de ultrahydraterende douchepasta. Het product reinigt en voedt de huid en het beloofd je dode huidcellen te verwijderen. Ik heb daar mijn vraagtekens bij, want hoe kan een pasta je huidcellen verwijderen. Nadat ik mijn huid had ingesmeerd, voelde het direct heel zacht aan en het is een voorbereiding voor het scrubben. Er zit pure olijfolie in en dat voedt je huid en dat maakte mijn benen ook heel zacht. Je ruikt ook eucalyptus en dat zorgt ervoor dat het reinigt en dat het verfrissend is. Ik gebruikte dit product in plaats van zeep.

Dan gebruik je het modder. De zuiverende douchemodder is een modder dat je huid zeer intensief zuivert en het polijst de huid. Het is gemaakt van Chinese klei en het verwijdert dode huidcellen van het lichaam. Als je aan het product ruikt, ruik je eucalyptus en dat zorgt voor een verfrissende werking. Er zitten veel natuurlijke oliën in en dat zorgt ervoor dat je huid een ontspannen en verzacht effect krijgt. Het is de bedoeling dat je een dun laagje modder op de vochtige huid masseert, twee minuten laat inwerken en dat je het dan er af spoelt. Daarna voelt de huid schoon en egaal aan. Het voelt gewoon aan alsof je je huid aan het scrubben bent, maar dan moet je het product nog even laten intrekken. Toen ik het eraf had gespoeld, voelden mijn benen erg zacht aan.

Als laatst smeer je je benen in. De ultraverzorgende, luchtige body crème zit normaliter in een pot. Het is een rijke, romige body crème die de huid voedt en het helpt te verstevigen. Het geef een zijdezacht huidgevoel en daar kan ik over meepraten. Mijn benen voelde na het gebruik van deze crème babyzacht aan. Er zit rijstmelk in het product en dat zorgt ervoor dat mijn benen heel zacht aanvoelden. Er zitten ook verse vijgen in en dat zorgt voor een heel aparte en fijne geur. Na het douchen had ik het gebruikt voor mijn kurkdroge benen en nadat ik ze had ingesmeerd, voelde het heel fijn en zacht aan.

IMG_7573

Nu heb ik wel de producten besproken, maar de substanties wil ik natuurlijk ook met jullie delen. Links zie je duidelijk de modder en ik heb nog nooit met zo’n substantie gewerkt. Het heeft een scrub effect en het was fijn om hiermee te werken. Het kwam wel een beetje onder mijn nagels te zitten, maar dat neem ik voor lief. In het midden is ook duidelijk te zien dat dat de crème is. Het viel me gelijk op dat de crème heel luchtig was en dat smeer altijd zo fijn uit. Recht als laatst de douchepasta. Hier had ik ook nog geen ervaring mee, maar het voelde heel vreemd. Ik had er een beetje vieze bedenkingen bij, maar het beviel me wel erg goed.

IMG_7571

Ik ontving dit in een miniset, maar normaal kost de douchemodder €14,00, de body crème €15,00 en de douchepasta €8,50. Ik vind het heerlijke producten en wie weet wil ik later nog meer van deze geweldige producten. Ik heb me echt eventjes verwend en het voelde heerlijk. Door de geuren kreeg ik echt het idee dat ik even in een Turks stoombad zat, maar helaas.

Rituals, je hebt mijn hart gestolen. Ik begin echt van je te houden! Ik heb net even rond de 800 woorden over deze producten geschreven en dat zegt al erg veel. Normaal schrijf ik artikeltjes van rond de 300 woorden, maar ik heb er echt van genoten om deze review te schrijven. Hebben jullie ervaring met Rituals en hebben jullie nog tips voor mij?

5 Reacties op Rituals Hammam Treat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


− vijf = vier

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin