275345

Kou of hitte?
Wat het algemene thema op de werkvloer, op studie of op school in deze tijd is, is toch wel het thema vakantie. Want heel lerend, studerend en werkend Nederland heeft de centen opgespaard (en tevens de vakantiedagen) om het er eens goed van te nemen in de zomer. Zo tegen augustus aan zijn de meeste plannen wel gemaakt, de tickets zijn geboekt en de koffers ook wel zo’n beetje gepakt. Wat betreft vakantiebestemmingen loopt het vrij ver uiteen. Natuurlijk zijn er de favoriete vakantielanden als Frankrijk, Italië en Spanje, waar de Nederlandse enclaven weer vol lopen als ware het een seizoensgebonden vogeltrek.

De weelde van water en zon
Verreweg het meest populair onder de vakanties is de zomervakantie, en het liefst liggen we dan op het strandje met een lekker drankje, ingesmeerd en even helemaal niks om je druk over te maken. De één zoekt hierin de rust op, de ander zoekt het feestgedruis op en verlegt persoonlijke grenzen, zowel mentaal als fysiek. Natuurlijk wordt het ook allemaal op de gevoelige plaat vastgelegd, wel zo leuk voor het fotoboek. Hiermee doelen we op het wat jongere volk. Maar naast de geplande vakantie die al maanden in de agenda staat, zijn er ook nog de spontane vakanties, voor de mensen die last-minute toch nog een gaatje hebben gevonden in de agenda en de portemonnee.

De stilte van sneeuw en zon
Toch zijn er ook mensen die de charme en ontspanning van de zomervakantie achter zich laten, en plannen verder vooruit. Een andere, ook zeer populaire vakantie onder de Nederlanders, is namelijk die van de wintersport. En hoewel zoveel mensen er niet aan moeten denken dat de temperaturen nu al weer onder het nulpunt verschijnen, is het voor de liefhebbers toch wel handig om alvast  de skigebieden in Italië te verkennen, vroegboekers besparen het meeste geld. Per slot van rekening is Italië een populaire bestemming in de zomer, maar leent zich ook uitstekend voor wat pret in de sneeuw. Houden jullie van wintersport of blijven jullie toch de zon opzoeken?

8 Reacties op Wintersport?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


zeven × vijf =

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter
Follow on Bloglovin